Webbexpert sågar Jönköpings-Postens tystnad

2009-12-15   Webbanalys  |  4 kommentarer

Resumé presenterade idag en artikel som handlar om hur Jönköpings-Posten har agerat kring en pedofilmisstänkt. Vilket i sig är väldigt intressant, men det ska inte handla om det. Utan det är i slutet av artikeln som chefredaktrören Hans Olovsson svarar på frågan varför man inte hittar Jönköpings-postens nyheter på webben.

– Jönköpings-Posten är Jönköpings-Posten. Vi ägnar oss åt lokaljournalistik i alla dess former och går våra egna vägar. Det är väl bra att du får betala för nyheterna. Du får tänka på att du ringer till en småländsk tidning, säger Hans Olovsson.

Vilket skulle vara varför Jönköpings-Posten, som sista lokala dagstidning i Sverige (?) inte finns på webben. De går alltså sin egen väg, och satsar på lokaljournalistik i alla dess former. Okej, lycka till! Det är ju faktiskt inget skämt att deras prenumeranter kommer dö ut snart, som någon skrev på Twitter efter intervju publicerades.

Jardenberg har på senare tid skrivit om Smålandsposten skjuter sig själv i foten med sin attityd på webben, men jag tycker det skrivs på tok för lite hur Jönköpings-posten väljer att gå sin egen väg. Eller är det något man ska nonchalera och låta tidningen gå sin egen väg, mot nerläggning? För det kommer dem ju givetvis göra om de inte tar steget ut på webben. För säg någon som är intresserade av två dagar gamla pressmeddelande när de ramlar in i brevlådan på måndag morgon.

 • Joakim Green

  Det roliga är att JP och SMP har samma ägare, nämligen Herenco-koncernen.

  Där ingår även Jnytt sedan en tid tillbaka och de använder enbart Internet som kanal.

 • Henkutt

  Till historien hör dock att jnytt.se ägs av samma bolag (Herenco) som äger Jönköpings Posten. Herenco-koncernen är en av de mest framgångsrika i landet, så vi får anta att dom vet vad dom gör 🙂

 • Gäst

  Till historien hör dock att jnytt.se ägs av samma bolag (Herenco) som äger Jönköpings Posten. Herenco-koncernen är en av de mest framgångsrika i landet, så vi får anta att dom vet vad dom gör 🙂

 • Bara för att de är stora så behöver det inte betyda att de vet vad dom gör. Någon gång måste de ju ta steget, frågan är bara när.