Visualisera din data med Google Data Studio

För några veckor sedan lanserades Google Data Studio i Sverige, ett verktyg för att på ett enkelt och snyggt sätt kunna visualisera din data från bland annat Google Analytics och Google Adwords. Verktyget gör det även enkelt att dela din data med andra.

data-studio

Även om det tidigare funnits andra verktyg för att skapa dynamiska rapporter är det ett stort steg att Google nu lanserar sitt egna verktyg. I och med att verktyget bland annat är gratis och enkelt att använda kommer det förhoppningsvis användas i större utsträckning än tidigare verktyg gjorts. Och kommer det användas mer är det fler därute som kommer följa sin data och analysera sin webbplats löpande, något som fortfarande många tyvärr glömmer bort.

Alla som tidigare har arbetat med instrumentpaneler och rapporter i Google Analytics vet att dessa saknar en hel del vad gäller det grafiska något som Google Data Studio nu har löst. Med Data Studio kan du följa din data i realtid och även göra jämförelser direkt i rapporten, något som många har väntat på.

För att se exempel på hur en instrumentpanel kan se ut går det besöka Googles egna galleri som ni hittar här.