Visa vägen för dina besökare

2011-07-03   Webbanalys  |  3 kommentarer

Det blir allt enklare att starta en webbshop eller sätta upp en webbplats, du behöver inte vara någon programmerare eller webbdesigner för att klara av detta längre. Du behöver inte heller ha en stor budget. Inom ett par minuter kan din webbshop eller webbplats vara lanserad och klar.

Du har kanske hittat den där produkten som ingen annan säljer ännu och som är perfekt för att sälja på webben. Stort grattis i så fall!

Men glöm inte det viktigaste. Att få besökarna att hitta till din webbplats eller webbshop. Oavsett hur bra produkt eller webbplats du har kommer besökarna inte komma till dig om du inte hjälper dem på vägen.

Tänk dig att du köper ett hus i skogen. Långt ut i skogen. Riktigt långt ut. Men du säger inte det till någon. Tror du att du kommer få många besökare då? Troligtvis inte. Tänk igenom hur du vill att besökarna ska hitta till dig och se till att de hittar dig och inte stannar hos någon granne på vägen.

  • webmastern

    Du glömde berätta hur man hittar dit…. 🙂

  • Det finns en del tips under http://www.simonwall.se/sokmot… som säkert kommer till användning.

  • Min första tanke när jag läste rubriken var: Sitemap. Snubben syftar på sitemap. Jag menar ju, ”Visa vägen”. Det gör man bäst genom sitemap. Och sysslar man med SEO, då är sitemap en av dem top 10 sakerna man måste ha med sig!