Vad jag jobbar med

Sökmotoroptimering är det jag jobbar med idag och det är många av mina gamla kompisar som fortfarande inte vet om det. De vet att jag jobbar ”med hemsidor” och några tror säkert att jag arbetar med både design och programmering. Så är det inte.

Jag arbetar med Sökmotoroptimering (även om det ingår lite design och programmering för att skapa en bra optimerad webbplats). Jag klandrar dem inte – absolut inte. Jag har själv inte koll på vad deras exakta arbetsuppgifter innebär. Men jag tänkte ta tillfället i akt att berätta för mina kompisar att jag jobbar med sökmotoroptimering i Jönköping. Och vet du inte vad sökmotoroptimering är så kommer här en förklaring från Wikipedia.

Sökmotoroptimering är ett samlingsnamn för de olika metoder och tekniker som används att få en webbsida att synas så högt upp som möjligt bland resultaten vid sökningar i sökmotorer.

Min uppgift är att driva relevant trafik till våra kunders webbplatser. Något som jag tycker är väldigt roligt och inspirerande. Förutom sökmotoroptimering så blir det även en del internetmarknadsföring. Vilket innebär att jag får betalt för att hänga på Facebook och hänger på Google nästan hela dagarna.

Det är bara så ni vet att det inte är data jag jobbar med utan sökmotoroptimering.

  • Man skulle ju kunna säga att du jobbar med design. On-page optimering går ju ut på att man har en bra navigation, ren kod samt sökord i rubriker… 🙂

  • Skog Oskar

    Jag jobbar med data däremot. Inte du.

  • Data, råttor och pankreas. Jag vet.

  • Det håller jag med om.