Ung036 missade sökmotoroptimeringen

2010-02-17   Sökmotoroptimering  |  2 kommentarer

För någon dag sedan lanserades en ny webbplats för ungdomar i Jönköping, Ung036.se. Det är en webbplats för ungdomar i Jönköping där innehållet skapas av ungdomar. Hela tanken med Ung036.se om jag inte missförstått det är att kommunen ska kunna nå ut till ungdomar i åldern 15-20 år, något som de misslyckats med innan. Det kommunen nu satsar på är att få ut webbplatsen till ungdomarna genom att marknadsföra webbplatsen på skolorna, med lokal bioreklam och på bland annat facebook. Detta är helt rätt, men när de nu lägger ner massor av pengar på marknadsföring så har de missat det viktigaste för att användarna ska hitta till webbplatsen, nämligen sökmotoroptimeringen.

Jag tycker det är väldigt synd att de har missat sökmotoroptimeringen på webbplatsen när de verkar ha spenderat en del tid och pengar på att få en bra webbplats. De spenderar pengar på marknadsföringen till webbplatsen, men har helt glömt bort att det är via Google de flesta hittar in till en webbplats. Vet inte vad lokal bioreklam kostar, men tror att de skulle kunna få bra tips och information hur de ska arbeta och tänka när det gäller sökmotoroptimeringen på webbplasten för dem pengarna. Något som de framöver skulle ha stor nytta av. (Även på kommunens egna webbplats)

Har själv varit i kontakta med projektledaren bakom webbplatsen och tror och hoppas att de kommer arbeta igenom webbplatsen ur sökmotoroptimeringsperspektiv så att ungdomarna hittar till webbplatsen även är bioreklamen slutat gå. För om de ska lyckas med sitt mål att nå ut till ungdomarna så måste de göra något åt sökmotoroptimeringen.

  • VAD har de missat i sin SEO?

  • De bör ju se över sina titlar samt så verkar alla sidor sakna en beskrivning, vilket är konstigt.

    Men vi får se vad som händer framöver på webbplatsen, jag hoppas och tror de kommer göra något åt det.