Twitter Instant

2010-10-03   Sociala medier  |  Ingen kommentar

För ett tag sedan lanserades Google Instant vilket är en uppdatering som innebär att du kan se sökmotorresultatet direkt när du skriver utan att behöva klicka på sök. Denna uppdateringen från Google har fått många utvecklare att lansera egna projekt runt om på webben. Ett av de mest omtalade projekten är Youtube Instant som fick stort genomslag över hela världen. Sen finns det ett till som fått ett stort genomslag i Sverige och detta är min berättelse om det.

Det började i onsdags när jag åkte till jobbet med Christian Engvall. En helt vanlig dag faktiskt där Crille undrade om jag inte sett hans Tweet där han berättade om sin nya tjänst han hade knåpat ihop, Twitter Instant. Han var lite besviken på mig för att han inte hade fått en Retweet men jag hade faktiskt missat den på Twitter. Så när vi kom till jobbet så publicerade jag en länk på Pusha och försökte även få ut den på Twitter så att jag kunde bli av med mitt dåliga samvete.

Nu har det gått några dagar och tjänsten haft ett par hundra besökare per dag och blivit omnämnd på Expressen av Sveriges största IT-blogg och jag vet att även Jnytt har något på gång. Vilket är riktigt skoj! Bra jobbat Crille!

Om ni vill läsa mer om tjänsten så besök Crilles blogg samt följ honom på Twitter där han behöver lite mer followers.