SMOtop – tillåtna metoder eller inte

2010-06-11   Sökmotoroptimering  |  4 kommentarer

Både Nikke och Larenholtz har den senaste tiden skrivit ett blogginlägg angående företaget SMOtop. SMOtop är ett sökmotoroptimeringsföretag som säljer sökmotoroptimering till ett mycket bra pris, och rankar idag väldigt bra på det prestigefyllda ordet sökmotoroptimering på Google.

Blogginlägget från Nikke handlar om metoderna som SMOtop använder för att kunna få ett så bra resultat i sökmotorerna. Har ni inte läst blogginlägget så tycker jag ni ska göra det nu.

I Larenholtz blogginlägg kan du läsa en intervju med Helena som driver företaget, där hon berättar mer om sitt arbetssätt. Vilket även det är värt att läsa.

Nikke skriver i sin bloggpost ”…och jag vet åtskilliga mer länkorienterade SEO-företag som har funderat på att köpa tjänsten utan att berätta att de är i samma bransch..” . Och jag ska erkänna att jag försökt köpa/byta länkar av Helena, men att jag först ville veta vart mina länkar skulle placeras. För självklart vill du ju se vad det är du köper. Tyvärr verkade detta omöjligt att få reda på. Givetvis går det att ta reda på efter vart länkarna är publicerade, men jag ville veta om det var relevanta länkar som jag köpte eller inte. Och i och med att jag inte kunde få reda på det, vilket jag tyckte var väldigt konstigt, blev det inget köp/byte.

En liten parentes här är att företaget har 538 followers på Twitter, vilket är väldigt bra med tanke på att företaget bara skrivit tre(!) inlägg. Även sidan på Facebook har väldigt många fans, 731 stycken, med tanke på det få antalet inlägg som även skett där.

Om nu företaget även i fortsättningen kommer ranka så bra på det prestigefyllda ordet sökmotoroptimering återstår att se. Vi får väl se om Google reagerar eller inte.

  • N Larenholtz

    Tack för länk, som sagt så är det förmodligen ett antal som blir sura över hennes metoder och därmed anmäler henne till Google som i sin tur tar en titt. Då får vi se om hon är kvar.

  • Nu med lite mer facit så har det visat sig att det är helt ok jobbat av SMOtop. Vad jag förstått så har det istället för tusentals köpta länkar istället varit fråga om ett helt suveränt länkbete som inneburit massor med inlänkar till SMOtops sida. Det finns mängder av företag som marknadsför seotjänster som användere sig av avsevärt gråare metoder för att få inlänkar. Sidan rankar nu trea efter wikipedia och har m a o istället förbättrat sin position. Att vissa reagerar kraftfullt för att de själva petas ner innebär inte att hon gjort fel.

  • Nej, än så länge ser det bra ut. Vi får se vad som händer framöver jag ger det någon månad till. Däremot så har hon fått mycket uppmärksamhet och säkert en del nya kunder.

  • SMOtop sjunker sakta men säkert.