Publicera företag i Google Maps

2010-08-07   Sökmotoroptimering  |  9 kommentarer

Om du har lyckats bra med din sökmotoroptimering så går det hitta webbplatsen som nummer ett på Google vid sökningar på ditt sökord. Något som alla vill uppnå, men bara en lyckas. Utökar du sökningen med ett ortsnamn plus ditt utvalda sökord så dyker det nästan alltid upp en karta från Google där du hittar de närmsta företagen som erbjuder den eftersökta tjänsten. Google kartan syns oftast överst i sökmotorresultatet och är ett utmärkt sätt att synas högt upp i sökmotorresultatet. En sökning på bilhandlare i Jönköping ger följande resultat:

Jag såg igår på Twitter att företaget Guava erbjuder sig att positionera företag bättre på Google genom att se till så att företaget syns på Google Maps. En tjänst som jag inte tycker ni ska använda er av, utan detta är enkelt att göra själv, och det bästa av allt – det är givetvis gratis.

Det enda du ska göra är att besöka Google Places där du fyller i så mycket information som möjligt om ditt företag. Du måste logga in med ditt Googlekonto, och har du inget så skapar du ett. När informationen är ifylld så ska du bekräfta den, vilket du gör enklast med ett SMS, men det går även välja att bekräfta på andra sätt, t.ex med vykort. Sedan tar det ett par dagar, sedan kommer även ditt företag synas i Google Maps.

När du sedan är klar med din företagsinformation kan du lägga till flera adresser, ändra uppgifterna, samt se statistik över dina uppgifter när du vill. Enkelt och smidigt, och inget som du behöver betala dyrt för, utan detta gör du enkelt själv.

 • Pingback: Tweets that mention Publicera företag i Google Maps | Simon Wall -- Topsy.com()

 • Bra och viktigt inlägg som visar att det finns saker man enkelt kan göra, och absolut inte behöver leja ut.

 • Pingback: Stefan tipsar – 8 August, 2010()

 • Per Alm

  Hej Simon,

  Per Alm heter jag och är försäljningsansvarig på Guava. Jag skall försöka förklara varför vi tar betalt för ovan tjänst som, som alla andra tjänster på Google ( ex. ad spend ) är gratis om man gör allt själv. Nu är det så här att alla företag, ansvariga personer etc inte har tid att sökmotoroptimera sin egen sajt, administrera sitt eget adwords konto eller t.om städa sitt eget kontor. Vi som alla andra digital marknadsföringsbyråer hjälper företag med saker som de själva inte har tid, ork eller kunskap att göra själva.

  Har ni fler frågor/funderingar kring detta eller något annat är det bara att kontakta mig.

  mvh
  Per Alm
  per.alm@guava.com
  0708-336655

 • Hej, kul att du läser och svarar. Jag förstår företag som köper tjänsten, såsom många andra tjänster som du skriver. Givetvis. Men det jag menar med Google Maps är det tar så kort tid och enkelt för den datorvana att de flesta kan publicera sin information på någon minut, om de bara har ett Googlekonto.

 • Per Alm

  Hej igen,

  Jag håller inte med dig helt och hållet. Okej, vill man lägga upp sig på Google Map med ett införande så tar det ca 15 min för den lärde och intresserade ( fylla på med info, bilder etc )( dock inte 1 min enligt nedan). MEN är det en bilverkstad som har 100 verkstäder över hela Sverige, då tar det många timmar att göra.
  För den lärde och intresserade, kommer denne inte lejja ett bolag som Guava. Personen i fråga löser detta själv och tar reda på hur man. Guava är tydliga i sin införsäljning av dessa tjänster, och skulle Ni har tagit kontakt med Guava kring detta hade ni snabbt även fått veta att ni som bolag kan göra detta själv. Väljer ni inte att göra detta själv kan Guava självklart hjälpa till.

  Har ni ytterligare frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta mig,
  per.alm@guava.com
  0708-336655
  http://www.guava.se

 • Som jag skrev tidigare så förstår jag företag som köper tjänsten, absolut, och har de inte tillräckligt med tid eller kunskap så är det helt rätt. Men ett litet enskilt företag utan mycket ekonomi kan göra detta själva om de vill och har tid och kunskap, och sparar då en liten slant.

  Och jag tror säkert ni på Guava informerar era kunder om det, absolut.

 • Pingback: Google maps profil, göra det själv eller lejja ut | SEO-Branschen()

 • Helena

  Hej.
  Jag har lagt in vårt företag i Google Places så vi finns på Google Maps, men bara om man söker på vårt företag Medevisalvan/Medevi ProSalus (båda fungerar var för sig).
  MEN, om man bara zoomar in på kartan så syns vi inte. Då är det bara två andra företag som syns. Har du något tips på vad vi kan göra…även om det är 4 år sedan de tidigare inläggen 🙂
  Med vänlig hälsning
  Helena Nilsson
  Medevi ProSalus