Husbloggen

2010-04-23   Egna projekt  |  Ingen kommentar

För några dagar sedan hittade jag av en slump en artikel på DN som i sin tur kommenterade en artikel på DN Debatt som är skriven av Martin Timell och hans kollegor. Artikeln handlar om de 300 husbloggare som bloggar om sitt nya hus, och där kan man bland annat läsa:

Det finns fler än 300 hus-bloggare som skriver om sitt husbygge och inspirerar andra att starta sitt drömprojekt att bygga ett eget hus eller ett nytt kök. En facebookgrupp som samlar de renoveringsivriga har skapats. Folkrörelsen är igång och för alla de familjer som just nu förverkligar sina drömmar har rot-avdraget en bra mycket större betydelse än att bara vara en åtgärd i dåliga tider.

Detta är givetvis roligt och tar det som en lite komplimang. Varför? Jo, för att jag för ett par år sedan startade jag webbplatsen ViByggerHus.se, som är en webbplats som samlar alla husbloggar på ett ställe. I början var målet att få in ett par stycken husbloggar, vilket gick väldigt fort och idag är det över 300 stycken som har registrerat sina husbloggar på webbplaten, plus att webbplatsen ingår i ett samarbete med tv4.

Och det är inte varje dag något av mina hobbyprojekt uppmärksammas i DN Debatt, undra om det kommer hända någon mer gång.