Google Instant är här! | SimonWall.se

2010-09-08   Sökmotoroptimering  |  7 kommentarer

Google håller i skrivande stund på att lansera Google Instant – ett nytt sätt att visa sökresultat direkt när du gör din sökning. Vilket gör sökningarna enklare och snabbare. För tillfället syns det inte på Google.se men om du besöker Google.com kan du se hur det ser ut.

Google Instant ger förslag på resultat och visar dem direkt på hemsidan medan du skriver in ditt sökord och det går alltså både snabbare och blir enklare att söka. Vi beräknar att Instant sparar 2-5 sekunder för varje sökning. Om varje person som gör en sökning på Google använder Instant sparar det 11 timmar per sekund!

Vi har länge känt till att om vi kan förutse vad användarna söker efter skulle vi också kunna förutse resultaten, men vi var tvungna att hantera en hel del utmaningar inom design och teknikområdet först

Ur sökmotoroptimeringsperspektiv blir det ännu viktigare att synas på sökord som Google föreslår för användaren, då det kommer ske mer sökningar på de föreslagna sökorden. Funktionen med de föreslagna sökorden har ju funnits ett tag men nu förutser Google dina sökningar på ett annat sätt än tidigare, du behöver alltså inte skriva klart din sökning för att få se ditt sökmotorresultat.

Läs mer om Google Instant på Googles blogg samt på MyNewsdesk eller se filmen nedan. Det här blir spännande att följa och kommer att återkomma i ämnet.