Google ändrar dina titlar

2010-12-07   Sökmotoroptimering  |  11 kommentarer

En av de viktigaste parametrarna som du ska optimera på din webbplats är titeln. Titeln är det du ser i sökmotorresultatet som en länk och det är även det som syns i fönstret på webbläsaren. Ofta lägger man ner en del tid på att få en bra titel som innehåller sökorden vilket inte alltid är så lätt.

Men jag har märkt på senaste att Google ändrar titeln beroende på vad du som besökare söker på. Testa själv.

I första fallet ser titeln ut så här:

I andra fallet ser titeln ut så här:

Som du ser så ändrar Google titeln beroende på vad du som besökare söker på. (Vilket jag tidigare har sett vid ett tidigare tillfälle men en annan webbplats, men hittar det nu även på en av mina egna webbplatser.)

Vid sökningen på Vibyggerhus.se så är det uppenbart vilken webbplats jag letar efter och det är även förmodligen därför som Google väljer att ändra titeln. Allt för att presentera ett så bra sökresultat som möjligt för besökaren.

Tyvärr har jag inte hittat några andra exempel men jag skulle tror att Google bara ändrar titeln på webbplatsen när det är uppenbart vilken webbplats du vill besöka.

Har ni några mer exempel?

 • Pingback: Tweets that mention Google ändrar dina titlar | Simon Wall -- Topsy.com()

 • Jag har inga fler exempel. Men jag vill minnas att Google ändrar titeln på ens webbplats i sökresultatet beroende på ankarlänkarna till sidan, och inte efter vad besökaren sökte efter.

  Men jag kan givetvis ha fel 🙂

 • Tobias Barkskog

  För min webbplats http://www.londonticketsse ger sökning på londontickets titeln London Tickets men sökning på fotboll +london den ordinarie titeln som jag angivit i titletaggen. //Tobias Barkskog

 • Detta är väl ett fenomen som har funnits i flera år?
  http://www.naturalsearchblog.c…/

 • Har ett exempel på min egen sida. Söker jag på mig själv, Anton Lindström så hamnar min titel som överskrift i Google medans en sökning på antonlindstrom ger AntonLindstrom.com. I detta fallet är skillnaden inte mer än ett mellanslag men det är ändå en noterbar skillnad.

  Väldigt intressant!

 • Jag har faktiskt inte märkt det innan, något som jag missat. Men du verkar ha rätt! Tack!

 • Exempel.

  Googla efter ”blondinbella” och ta det sjätte-sjunde resultatet (min blogg). Lägg märke till titeln.

  Sen googlar du efter hela mitt namn. Ta-da!

 • Och vilket underbart namn sen! Är det många som googlar på det? (Jag undrar på riktigt) 🙂

 • Anders

  Har du inaktiverat webbhistoriken?

 • Jadå. Men tydligen var inte detta något nytt men jag har missat det tidigare.

 • Endast jag!