Glöm noindex

tf

Att uppnå bra synlighet på Google är nästan alltid svårare ju nyare en webbplats är. En helt ny webbplats med ny domän, utan några inlänkar till sig är betydligt svårare att få bra resultat med jämfört med en etablerad webbplats med några år på nacken. Om den nu inte har fullt med dåliga länkar till sig, men det är ett annat problem.

Så vad ska du göra med en helt ny webbplats på en ny domän som du precis som alla andra vill att den ska synas så bra som möjligt på kort tid. Jo, du ska låta Google indexera innehållet redan från första utvecklingsdagen på rätt domän. Det finns några få undantag då du inte vill att besökarna hittar webbplatsen via Google innan den är lanserad men nästan alltid tjänar du på att låta Google indexera webbplatsen så tidigt som möjligt. Ett problem som ofta dyker upp är att den nya webbplatsen drar ut på tiden. Webbplatsen kan vara klar till 80-90% men det är de sista produkterna eller sista texterna som måste justeras innan lansering sker. Under tiden händer det ingenting, inget innehåll indexeras och tiden går. Allt vanligtvis i onödan.

Det kommer inte strömma in besökare till din nya webbplats om du låter Google indexera den innan den är helt klar. Och skulle någon hitta webbplatsen innan den är helt klar så är det förmodligen ingen fara, tvärtom!

Så glöm noindex, kör på bara, du har inget att förlora.