Glöm inte innehållet

Alla vill att deras webbplats ska ligga högst upp på Google. Många tycker det är konstigt att det är många webbplatser som ligger före deras egna i och med att deras företag är mycket större, seriösare och har funnits mycket längre än företaget vars webbplats ligger etta. I vissa fall kan det vara konstigt men i de flesta fall så beror det på att en av de viktigaste sakerna saknas på webbplatsen. Och det är innehållet. Vilket jag tycker man ser allt oftare.

Det blir väldigt svårt för att inte säga omöjligt att få en bra placering på dina utvalda sökord om du inte har ett innehåll som är relevant för dina sökord. Och se till att skapa mycket relevant innehåll och då menar jag inte tre meningar utan försök skriva så mycket som ni bara kan. Och efter det så skriver ni lite till. Fokusera på ett sökord per webbsida och försök att få in sökordet på ett naturligt sätt.

Berätta för Google vad din webbplats handlar om:

Det är viktigt att berätta för Google vad din webbplats handlar annars kommer du aldrig få en bra placering på dina sökord.

  • Titel – Ska innehålla ditt sökord och vara unik för varje webbsida
  • Beskrivning – Unik text som sammanfattar innehållet på din webbsida
  • Innehåll – Använd ditt sökord i texten många gånger
  • Rubriken ska innehålla ditt sökord

Självklart bygger ni webbplatsen i första hand för besökarna. Men utan sökmotoroptimering kan det hända att ni inte får några besökare alls från sökmotorerna.