Fyra resultat i sökmotorresultatet

2010-12-06   Sökmotoroptimering  |  11 kommentarer

Att synas bland de tio första på sökresultatet på Google är ett måste om du ska driva trafik till din webbplats. 96% av all söktrafik kommer från den första sidan. Är du på sidan två är det inte många besökare som kommer klicka sig in till din webbplats. Men det är inte alltid lätt att ta sig till första sidan i och med att det bara är tio sökresultat som får plats. Givetvis vill alla vara där vilket innebär att konkurrensen kan vara tuff.

Men tänk om Google skulle ändra och bara visa fyra stycken sökresultat på första sidan. Detta skulle göra konkurrensen betydligt mycket tuffare då de fyra första skulle få betydligt mer klick än tidigare då de inte behöver konkurrera med ytterligare sex sökresultat.

Vid två tillfällen har jag sett ett sökresultat med bara fyra träffar på första sidan. Första gången blev jag så förvånad att jag inte tog en skärmdump men däremot andra gången så tog jag mitt förnuft till fånga.

Men frågan är om någon annan har märkt av detta eller om det är något som gått snett vid den aktuella sökningen. Vi vet att Google ständigt testar och justerar för att kunna leverera ett relevant sökresultat som möjligt. Och kanske kan detta vara nästa steg i och med att de fyra första träffarna står för en så stor del av alla klick. Kan det kan vara nästa uppdatering för att leverera så relevant sökresultat som möjligt för besökarna?

Vad tror ni? Är detta en uppdatering vi kommer få se framöver?

 • Pingback: Tweets that mention Fyra resultat i sökmotorresultatet | Simon Wall -- Topsy.com()

 • Helt klart intressant upptäckt. Ska bli intressant att se.

 • Pingback: Stefan tipsar – 6 December, 2010()

 • Jag har ALDRIG sett det där förut. Det hade inneburit en SJUUUK förändring för oss som sysslar med SEO.

  ”Betala endast för första sidan” hade fått en annan betydelse.

 • Jag såg också ett sökresultat där endast 4 sidor visades för ett tag sedan. Trodde det blivit något fel. Men det kanske är något google håller på att testar.

  Konkurrensen lär ju hårdna ytterligare om så är fallet.

  Mvh Emelie

 • Intressant att det inte bara är jag som sett det!

 • Jag har själv råkat ut för det åtminstone ett dussin gånger (troligtvis pga mängden sökningar) senaste veckan. Till en början så trodde jag att det var någon bugg men senare har jag bara blivit uppdaterad och trycker F5 direkt för att ”rätta till det”. Däremot så har jag inte alls funderat i banorna om att det kan vara en ny förändring men det vore absolut inte omöjligt. Skrämmande tanke eftersom det ökar konkurrensen enormt.

 • Jag trodde också att det var något fel första gången. Och det är mycket möjligt att det fortfarande är ett fel. Men visst vore det roligt om det inte var det?

 • Intressant, har faktiskt själv aldrig varit med om detta. Känns som att det skulle gå ganska stora konsekvenser för alla som sysslar med SEO och internetmarknadsföring om det var en eventuellt ändring som google infört. Fyra istället för tio på första sidan är väldigt stor skillnad!

 • Jag hoppas verkligen att det inte blir så eftersom det skulle resultera i katastrof för många. Idag brukar man åtminstone få en handfull procent om man ligger 5 – 10 men om endast första 4 resultaten försvinner så skulle konkurrensen öka mångfaldigt. Den som har störst kassa kan på så vis garantera fortsatt förstaplats genom att lägga den ökade vinsten på fler inlänkar.

 • Pingback: Sökmotoroptimering som är öppen för förändring | SEO-Branschen()