Caffeine – nu officiellt lanserat

Det har snackats ett tag om Caffeine, en uppdatering ifrån Google som innebär att sökmotorn nu indexerar innehållet ännu snabbare än vad den gjort tidigare. Detta är givetvis ett måste i och med att folk vill kunna hitta färsk och ny information när de söker på Google och gärna helst i samma sekund som det har publicerats, oavsett om det är ett inlägg på twitter, ett blogginlägg eller en uppdatering på webbplatsen.

Google skriver själva i sin blogg:

Caffeine provides 50 percent fresher results for web searches than our last index, and it’s the largest collection of web content we’ve offered. Whether it’s a news story, a blog or a forum post, you can now find links to relevant content much sooner after it is published than was possible ever before.

Så håll din webbplats uppdaterad med ny och relevant information, om du vill öka dina chanser att synas på Google. Och givetvis är det viktigt att vara aktiv i de sociala medierna för de kommer få ännu större betydelse nu än vad de har haft tidigare. För du litar väl inte på att alla ska hitta till dig, även du måste hitta till några. Och om du inte syns så kommer tyvärr ingen hitta till dig.