Byta länkar

Att få länkar till en webbplats är otroligt viktigt om du ska ha en chans att få en bra placering i sökmotorerna. Ett sätt att få dessa länkar är att byta länkar med andra. Något som oftast tar tid.

För att kunna byta länkar måste du själv ha en bra webbplats att erbjuda länkar ifrån. För vem vill ge dig en bra länk och inte själv få någon bra länk tillbaka? Förmodligen inte någon som arbetar med sökmotoroptimering, för i branschen är länkar hårdvaluta.

Om du bara har en webbplats som du arbetat aktivt med blir det svårt att byta länkar. Men desto mer webbplatser du har att kunna erbjuda länkar ifrån desto lättare blir det att byta med andra. Har du dessutom spridit ut dina webbplatser inom olika ämnen och områden är det ännu större chans att någon du vill byta länkar med har något som passar dig. För försök att i första hand byta relevanta länkar. Fokusera inte för mycket på pagerank utan försök att få en så bra och relevant länk som möjligt när du gör ditt byte. Det viktiga är att det blir ett länkbyte och det är bara inse att ibland blir det en sämre länk och ibland blir det en bättre länk.

Ju bättre webbplatser du har ju lättare blir det att få andra att länka till dig. Har du dessutom mycket trafik inom ditt område kommer det förhoppningsvis många förfrågningar om länkbyte till dig utan att du själv måste leta. Men för att få mycket trafik krävs bra placeringar i sökmotorerna. Och bra placeringar kräver ofta många inlänkningar.

Börja med att skapa ett bra och relevant innehåll börja sedan leta efter webbplatser att byta med. Se till att du har en bra webbplats att erbjuda länkar ifrån då brukar det inte vara några problem. De flesta som jobbar med sökmotoroptimering kan erbjuda länkar från någon webbplats erbjuder du bara en länk till dem blir de glada. För en länk för oss som jobbar med sökmotoroptimering är lite som godis för små barn.

Det bästa är självklart när webbplatsen generar naturliga inlänkar men det får bli en annan bloggpost.

Förresten är det någon som vill byta länkar? Kontakta mig på Twitter så löser vi det.