Bra gjort Socialstyrelsen

2009-11-27   Sociala medier  |  Ingen kommentar

För några månader sedan så lanserade Socialstyrelsen en ny webbsida, en webbsida som har fått mycket beröm runt om i bloggosfären. De valde då att designa en startsida så att den snabbt och enkelt skickar användaren vidare till den information som de är ute efter. Ett intressant tänk som verkar fungera fint, i alla fall enligt dem själva.

De valde även en annan intressant lösning, de gjorde så att startsidan inte visas i Google. Okej. Så söker du på socialstyrelsen på Google så får du idag upp resultat om nya influensan på socialstyrelsens webbsida, du hittar alltså inte startsidan alls. Vilket innebär att många idag söker på socialstyrelsen, får upp någon information om någon underliggande sida på deras webbsida på Google, och måste därifrån klicka sig tillbaka till startsidan igen.

Det verkar inte vara någon som har reflekterat över att inte startsidan fanns på Google förrän Michael Wahlgren skrev om det i sin blogg.

Det är här det intressanta kommer tycker jag. Socialstyrelsen svara på blogginlägget:

…Vi ska som sagt undersöka detta lite mer noggrant, men för min del låter det rimligt att startsidan bör vara sökbar och att besökaren från startsidan snabbt ska kunna hitta till den del av webbplatsen han eller hon är intresserad av…

Och ändrar sedan uppfattning, vilket går läsa i deras intressanta utvecklingsblogg

En intressant historia, med ett lyckligt slut, tack vara att Socialstyrelsen läser och tar del av vad som skrivs i bloggosfären. Bra gjort!