Bli etta på Google

2010-06-18   Sökmotoroptimering  |  3 kommentarer

Att din webbplats hamnar etta på Google när du söker på ditt sökord/sökfras är givetvis målet för dig som sökmotoroptimerar din webbplats. Detta är ofta tidskrävande och kräver mycket arbete, däremot beror det på sökordets konkurrens hur mycket arbete det kräver.

Vi lämnar detta åt sidan lite och fokuserar på vad du själv kan göra på din webbplats för att öka dina chanser att hamna högre upp i sökmotorresultatet.

En unik title på varje webbsida

Varje webbsida ska ha en unik titel, där det utvalda sökordet förekommer, gärna så tidigt som möjligt i titeln. Försök att även utforma en titel som får användaren att klicka på just din länk i sökmotorresultatet hos Google, då det är titeln som Google visar upp i sökmotorresultatet som en länk.

En unik beskrivning på varje webbsida

Skriv en unik och kortfattade beskrivning till varje webbsida. Det är denna beskrivning som oftast publiceras under din länk i sökmotorresultatet. Detta ska vara en sammanfattning för vad din webbsida handlar om, och även den locka besökaren till klick.

En huvudrubrik på varje webbsida

Varje webbsida ska ha en rubrik som är formaterad med en <h1>><h1>. Rubriken ska även innehålla det utvalda sökordet som du vill att webbplatsen ska synas på.

Innehåll

Mycket och relevant innehåll är det viktigaste på webbsidan! Utan ett bra innehåll så blir det mycket svårt att lyckas hamna på förstaplatsen hos Google. Skriv så mycket text du kan på webbsidan och i texten nämner du sökordet/sökfrasen på ett naturligt sätt. Dela även upp texten i underrubriker, listor och ta hjälp av bilder. Jobba även med interna länkar i texten.

… och mer innehåll

Försök att skriva lite till innehåll på dina webbplatser och utöka även med mer webbsidor. Som sagt, desto mer text desto bättre, och uppdatera gärna så ofta du kan!

Givetvis finns det massor av mer du kan göra, men detta är lite grundläggande sökmotoroptimering som du absolut ska börja med.

  • Pingback: Tweets that mention Bli etta på Google | Simon Wall -- Topsy.com()

  • Hej Simon! Intressant blogg! Allt du skriver är förstås viktigt och den enkla första biten. Nästa steg tycker i alla fall jag är svårare: att skaffa inlänkar!

  • Ja, jag håller med dig, det är en svår del, men beror även på vilken webbplats det gäller. Får se om det blir något inlägg om det framöver också.